Lifeup Immu

Lifeup Immu

Zastosowanie:
Suplement diety Immu zawiera organiczny cynk, witaminę C, czosnek oraz ogórek kiszony. Cynk i witamina C pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Czosnek zawiera allicynę. Ogórek kiszony jest źródłem witamin. Suplement diety Immu jest polecany w okresie zwiększonej podatności na infekcje jako wzbogacenie zróżnicowanej diety.

Zalecana do spożycia dzienna porcja suplementu diety i sposób użycia:

1 kapsułka 1 raz dziennie, najlepiej po posiłku, popijając wodą.

Składniki zalecanej dziennej porcji do spożycia:

Składniki1 kapsułkaRWS(%)*
Czosnek suszony sproszkowany160 mg
Ogórek kiszony suszony sproszkowany160 mg
Witamina C (kwas L-askorbinowy)100 mg125%
Cytrynian tricynku, w tym:
Cynk (Zn)
30 mg
(9,64 mg)

(96,4%)
*RWS(%) – referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej

Składniki:
Zawartość kapsułki: czosnek suszony sproszkowany, ogórek kiszony suszony sproszkowany, kwas L-askorbinowy (witamina C), maltodekstryna, cytrynian tricynku

Kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza (HPMC)

Alergeny: Zawiera siarkę i siarczyny wyłącznie naturalnie występujące w czosnku.

Ostrzeżenia:

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować przy nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci. Nadaje się do spożycia przez wegetarian.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w ciemnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Zawartość opakowania: 30 kapsułek po 500 mg

Masa netto: 15 g

Producent:

Bielpharma sp. z o.o. ul. Tkacka 17, 58-260 Bielawa

www.bielpharma.pl

Wyprodukowano w Polsce.

Dane naukowe:

  • Czosnek zawiera allicynę – organiczny związek zawierający siarkę mający działanie bakteriobójcze
  • Czosnek (Allium sativum) posiada właściwości immunomodulacyjne – stymuluje komórki układu chłonnego, pobudza wydzielanie cytokin, produkcję immunoglobulin, a także nasila proces fagocytozy
  • Czosnek nasila działanie układu odpornościowego w walce z infekcją, ale także może mieć korzystny wpływ zmniejszanie ryzyka wystąpienia chorób związanych z nieprawidłową immunomodulacją (choroby sercowo-naczyniowe, choroby nowotworowe, choroby reumatyczne)
  • Udowodniono, że czosnek wpływa także na obniżenie ciśnienia tętniczego oraz obniżenie stężenia cholesterolu w surowicy krwi
  • Ogórek kiszony jest bogatym źródłem probiotycznych bakterii
  • Witamina C (kwas askorbinowy) ma udowodnione działanie przeciwzapalne, wspomagające działanie bariery epitelialnej, a także chroniące komórki przed stresem oksydacyjnym
  • Profilaktyczna dawka witaminy C (100-200 mg na dobę) zmniejsza częstość występowania infekcji, jednak w przypadku wystąpienia infekcji konieczne jest stosowanie wyższej dawki witaminy C do wspomagania działania układu odpornościowego
  • Cynk pełni ważną rolę w procesie sygnałowym w komórkach układu immunologicznego
  • Niedobór cynku może być jedną z przyczyn niewydolnego działania układu immunologicznego
  • Niedobór cynku w diecie dotyka zwłaszcza osób starszych

Zobacz źródła naukowe: