
Zastosowanie:
Suplement diety Immu zawiera organiczny cynk, witaminę C, czosnek oraz ogórek kiszony. Cynk i witamina C pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga w prawidłowej syntezie DNA i białka, bierze także udział w procesie podziału komórek. Suplement diety Immu jest polecany w codziennym wspieraniu odporności jako wzbogacenie zróżnicowanej diety.
Zalecana do spożycia dzienna porcja suplementu diety i sposób użycia:
1 kapsułka 1 raz dziennie, najlepiej po posiłku, popijając wodą.
Składniki zalecanej dziennej porcji do spożycia:
Składniki | 1 kapsułka | RWS(%)* |
---|---|---|
Ogórek kiszony suszony sproszkowany | 140,8 mg | – |
Czosnek suszony sproszkowany | 128 mg | – |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 100 mg | 125% |
Maltodekstryna | 51,2 mg | – |
Cytrynian tricynku, w tym: Cynk (Zn) | 30 mg (9,64 mg) | – (96,4%) |
Składniki:
Zawartość kapsułki: ogórek kiszony suszony sproszkowany, czosnek suszony sproszkowany (zawiera siarkę i siarczyny), kwas L-askorbinowy (witamina C), maltodekstryna, cytrynian tricynku
Kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza (HPMC)
Ostrzeżenia:
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować przy nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci. Nadaje się do spożycia przez wegetarian.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w ciemnym i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawartość opakowania: 30 kapsułek po 500 mg
Masa netto: 15 g
Producent:
Bielpharma sp. z o.o. ul. Tkacka 17, 58-260 Bielawa
Wyprodukowano w Polsce.